Header Ads

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi 16 Hafta Sonra Nötr Oldu

kripto Kütüphanesi  Kripto Paralar     Metaverse  Nft  Blockchain  Güncel Haber  Bitcoin Analizi


 Kripto para piyasaları son dönemde yeşil sinyaller vermeye devam ederken Bitcoin (BTC) ve Ethereum’daki (ETH) yükseliş devam ediyor. Lider takipçisi Ethereum (ETH) uzun bir sürenin ardından yeniden 2.000 doların üzerine çıktı. Her ne kadar düzeltmeler yaşasa da her iki lider kripto ve onları takip eden altcoin’lerdeki yükseliş, beraberinde Bitcoin Korku ve Açgözlülük endeksinin 17 hafta sonrası ilk defa nötrlenmesini neden oldu.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi Pozitif Yönlü

Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) büyük direnç seviyeleriyle mücadele ederken, kripto duyarlılık endeksleri “Nötr” bölgelere geri geliyor. Tahminlere göre, 6 Nisan 2022’den bu yana ilk kez kripto para birimi “Fear & Greed” endeksi 46/100’de. Hala 50/100’ün altında olsa da, analistler bu metriği “Nötr” olarak değerlendiriyor.

Öyle ki haziran 2022’de endeks kısa bir süreliğine 6/100’e düşmüş ve bu da yıllardır görülmeyen bir korku düzeyine işaret etmişti. Sadece bir hafta önce ise endeks 30/100’deydi.

Haziran 2022’nin ortalarında dibi satın alacak kadar şanslı olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) sahipleri şimdi sırasıyla yüzde 40 ve yüzde 100 kâr etti.


En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Twitter Telegram ve İnstagram kanalımıza katılın!

No comments

Powered by Blogger.