Header Ads

FED Üyesinin Son Faiz Açıklaması, Bitcoin (BTC) Yükselecek mi?

 

FED Üyesinin Son Faiz Açıklaması, Bitcoin (BTC) Yükselecek mi? kripto Kütüphanesi  Kripto Paralar     Metaverse  Nft  Blockchain  Güncel Haber  Bitcoin Analizi



Amerikan Merkez Bankasının (
FED), 2022 yılında agresif faiz artış kararları aldığı görülüyor. Bu alınan kararlar ise ABD doların endeksinin (DXY) yükseliş yaşamasını sağlarken, borsalar ve kripto para birimlerinin de düşmesine sebep oldu.

10 Ağustos tarihinde açıklanan enflasyon verileri sonrası ise FED’in faiz politikasını değiştirmesi bekleniyor. Enflasyon oranlarının zirve yapmış olma ihtimali yüksek gözükürken, faiz artışlarının da artık kademe azaltılması gerek.

San Francisco FED Başkanı Mary Daly, enflasyon oranlarının düşüşe geçmesinin ardından faiz artış oranları hakkında Bloomberg canlı yayınına katılarak şu sözleri söyledi:

“ENFLASYON ORANLARINDA BEKLENEN DÜŞÜŞLERİ GÖRSEKTE, HALEN YETERLİ DEĞİL. BİZE GÖRE YÜKSEK VE DÜŞÜRÜLMELİ.”

“BU ORANLARA GÖRE YAPILMASI GEREKEN 50 PUANLIK FAİZ ARTIŞIDIR AMA 75’İ DE KABUL EDEBİLİRİM.”

Bu enflasyon oranları karşısında 50 baz puanlık faiz artışı yapılmasının doğru olacağını vurgulayan Daly, 75 puanlık artışı da destekleyebileceğini belirtiyor.

Birçok ekonomist “ABD resesyona girdi” şeklinde analizler paylaşmış olsa da, FED üyesi ABD’nin resesyon riski ile karşı karşıya dahi kalmadığını belirtti.

ABD’de açıklanan son Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranları, ekonomik durgunluk ihtimalini ortadan kaldırırken, FED’in de faiz artışları konusunda elini güçlendirmekte.

Yıl sonu için faiz oranlarının yüzde 3.4 oranında olmasını beklediğini söyleyen San Francisco FED Başkanı Mary Daly, kabaca 100 baz puanlık bir faiz artış daha yapılacağını söylüyor. 


En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

No comments

Powered by Blogger.