Header Ads

Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: Yarın FED Üyeleri Toplanıyor!

 

Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: Yarın FED Üyeleri Toplanıyor!

Amerikan Merkez Bankasının (FED) aldığı faiz kararları, kripto para birimlerinin ve küresel piyasaların değer kaybetmesin yol açtı. Zor bir süreçten geçmeye devam eden Bitcoin, FOMC toplantısı öncesi değer kaybediyor.

Her ne kadar FED yeni faiz kararını 27 Temmuz TSİ 21.00‘da açıklayacak olsa da, ilk toplantı yarın gerçekleştirilecek. Yarınki toplantıdan çıkacak olan kararın bir gün sonra açıklanması bekleniyor.

FED başkanı Jerome Powell, 27 Temmuz’da açıklanacak olan faiz kararı sonrası basın mensuplarının karşısına geçerek ilerleyen aylarda gerçekleştirilecek olan faiz artışlarına dair kritik bir konuşma gerçekleştirecek.

Bu konuşma sonrasına ise Powell, basın mensuplarının sorularını cevaplaması bekleniyor. ABD’nin resesyona girmesi hakkında gelecek olan sorulara FED başkanının vereceği cevaplar, Bitcoin‘in kaderini değiştirebilir.

Kaç Baz Puanlık Bir Faiz Artışı Bekleniyor!

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan Investing’in son aktardıklarına göre, FED’in 27 Temmuz tarihinde 75 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Her ne kadar 100 baz puanlık faiz artışı bekleyen piyasa yapıcılar olsa da, şuan itibariyle böyle bir hamlenin atılması çok olası gibi gözükmemekte.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ülkenin resesyona girmeyeceğini söylüyor olsa da, FED’in hamleleri tam tersi yönde olmaya devam ediyor.

ABD’de ekonomik durgunluğun sona erdirebilecek olan Amerikan Merkez Bankası (FED), alacağı kararlar ile kripto paraların yeni bir yön tayin etmesini sağlayabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

No comments

Powered by Blogger.