Header Ads

7.500 Bitcoin’i Çöpe Atan Adam, Servetini Kurtarmak İçin Robot Köpekleri Kullanacak

7.500 Bitcoin’i Çöpe Atan Adam, Servetini Kurtarmak İçin Robot Köpekleri Kullanacak

2013 yılında 7.500 Bitcoin içeren bir hard diski kazara çöpe atan İngiliz mühendis James Howells, kaybettiği servetini geri alma umudundan vazgeçmiyor.

Business Insider ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, BT çalışanı, kripto paraları almak için yeni planının artık Amerikan robotik tasarım şirketi Boston Dynamics tarafından üretilen iki Spot robot köpeğini içerdiğini açıkladı. İki robot köpek, Birleşik Krallık’taki Newport şehrinde bir çöp sahasının taranmasından sorumlu olacak. Geceleri bölgeyi korumak için 24 saat CCTV kameraları ile donatılacaklar.

Ancak öncelikle, Howells’in çöplükte kazı yapabilmek için belediye meclisinden izin alması gerekiyor. Yerel yetkililer, adamın Bitcoin zenginliklerini çöp yığınları altında bırakmaya karar verirse, son çare olarak onları mahkemeye çıkarmayı planlıyor. 

Howells gıpta edilen hard diski bulmayı başarsa bile, Bitcoin’lerinin geri alınabileceğinin garantisi yok. Servetinin kaderi, verilerin depolandığı dairesel disk olan plakanın hayatta kalmayı başarıp başaramadığına bağlı. Howells, bu bileşen ciddi şekilde hasar görürse, hard diskte depolanan kriptoyu kurtarmak için çok küçük bir şans olacağını söylüyor. Erken servetini kaybetmesine rağmen, kripto para meraklısı Bitcoin‘den vazgeçmedi. Business Insider’a yaşamak için ticarete devam ettiğini söyledi.

No comments

Powered by Blogger.