Header Ads

Altcoin Nedir? İlk Altcoin Hangisi?

Altcoin Nedir? İlk Altcoin Hangisi? Altcoin Madenciliği Altcoin Fiyatları



 

Altcoin Nedir?

Alternatif coin olarak da bilinen Altcoin, Bitcoin dışındaki dijital paraları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bitcoin dışında mevcut olan her kripto para birimi alt coin olarak nitelendirilebilir. Bazı alt coinler, Bitcoin ile kıyasla uygulamalar oluşturmak için çok yönlü programlama dili sunarken bazıları ise yine Bitcoin’e kıyasla daha fazla gizlilik sunar.

İlk Altcoin

Bitcoin’in başarısının ardından piyasaya çıkan ilk altcoin Namecoin (NMC)’ydi. İlk kripto para olan Bitcoin, uzunca bir süre kripto para piyasasının büyük çoğunluğuna hakim olsa da altcoinlerin artmasıyla piyasa payı azaldı.

Altcoinler Bitcoin’in Kopyası mı?

Bitcoin dışındaki kripto paraların altcoin olarak adlandırılması, Bitcoin'in orijinal kripto para birimi olduğu ve daha sonra gelen kripto para birimlerinin Bitcoin’e alternatif olarak kabul edildiğini simgeler. En iyi bilinen örnekler, Ethereum blok zincirinin en üstünde bulunan ERC-20 tokenlardır.

Bitcoin'in 2008 yılında yaratılışından bu yana, 5.000'den fazla alternatif kripto para birimi piyasaya sürüldü. Aslında, bu alt coinlerin çoğu, hard fork olarak bilinen bir işlemle Bitcoin'in değiştirilmiş kopyaları olarak tasarlandı. Ancak tüm bu benzerliklere rağmen, her alt coini diğerlerinden farklı kılan işlevleri de mevcuttur. Bu nedenle alt coinlerin tam olarak Bitcoin’in kopyaları olduğu söylenemez.

Altcoin Madenciliği

Bitcoin'den türemiş altcoinler, genellikle Bitcoin’in Proof of Work fikir algoritmasına dayanan benzer bir madencilik süreci sunar. Bununla birlikte, farklı blok zinciri ağları içinde alternatif fikir birliği algoritmasına ulaşmanın yöntemlerini deneyen birkaç kripto para birimi daha vardır. Proof of Stake fikir birliği algoritması Proof of Work'e en yaygın alternatiftir. Bunların yanı sıra diğer önemli örnekler arasında Delegated Proof of Stake, Proof of Burn, Proof of Authority ve Delayed Proof of Work fikir birliği algoritmaları gösterilebilir.

Bazı kullanıcılar "altcoin" terimini aşağılayıcı veya küçümseyici bulsa da genel olarak altcoin teriminin tarafsız olduğu kabul edilmektedir. Dolayısıyla alt coin terimi olumlu veya olumsuz bir duyguyu dile getirmez.

Altcoin Fiyatları

Altcoin fiyatları dönemsel olarak değişiklik göstermektedir. Tıpkı döviz kurlarında olduğu gibi çeşitli dalgalanmalara bağlı olarak alt coin fiyatları artabilir ya da azalabilir. Genel olarak altcoinlerin fiyatını yatırımcıların ilgisi belirler.

Altcoinler kripto para borsalarından satın alınmaktadır. Güvenilir bir kripto para borsasında üyelik oluşturarak hesabınızdan para göndererek ya da varsa regülasyonlarla izin verilen alternatif ödeme sistemleri ile altcoin satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Kripto para borsasındaki değişimleri takip ederek hesabınız üzerinden altcoin alım-satım işlemi yapabilir ve kazanç elde edebilirsiniz.

No comments

Powered by Blogger.