Header Ads

ABD, Biden’a Ateş Püskürüyor: Bitcoin’i Bekleyen Büyük Tehlike!

ABD, Biden’a Ateş Püskürüyor: Bitcoin’i Bekleyen Büyük Tehlike!

 Uzun zamandır beklenen ABD gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) rakamları, açıklandı. Beklendiği gibi, veriler ABD ekonomisinin hala risk altında olduğunu gösteriyor.

 Uzun zamandır beklenen ABD gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) rakamları, açıklandı. Beklendiği gibi, veriler ABD ekonomisinin hala risk altında olduğunu gösteriyor.

Biden, Resesyonu İnkar Ediyor

ABD’de GSYİH, üst üste ikinci çeyrekte daraldı. Dün yetkililer, gayri safi yurtiçi hasılanın Nisan ve Haziran arasında %0,9 düştüğünü bildirdi. ABD, bu yılın ilk altı ayında negatif GSYİH’daydı ve bu geleneksel olarak resesyon içinde olduğu anlamına geliyor. Ekonomik Analiz Bürosu’na (BEA) göre, ilk çeyrek rakamı %1.6 idi. Ancak ABD basınına göre, Biden Yönetimi, çevresinde yaşanan ekonomik kaosu inkar ederek, bu terimi kullanmaktan kaçınmak için her türlü çabayı gösteriyor. Joe Biden, Perşembe günü Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada ABD ekonomisinin resesyona girmiş “gibi görünmediğini” söyleyerek alarm veren ekonomik raporları dikkate almadı.


Uzmanlara göre, ülkenin teknik olarak bir resesyon içinde olduğunu belirten birçok rapor bulunuyor. Köşe yazarı David Marcus, “ Biden’in bu kadar sakin ve babacan bir şekilde yalan söylenmesi güven verici” yorumunu yaptı. Senatör Ted Cruz ise “Beyaz Saray’dan canlı yayın yapın, Biden’ın ekonomisi, gerçekten çok iyimser ve işler harika gidiyor!” yorumu ile başkanı eleştirdi. Raporlara göre, Twitter, Biden’ın bariz inkarı, yaklaşan ekonomik kaosu dikakte almaması ve soruları reddetmesine yönelik yorumlarla doldu taştı. Ayrıca, Wikipedia’nın resesyon tanımını değiştirdiği bildirildi. Bu haftanın başlarında, Uluslararası Para Fonu, 2023’e girerken muhtemelen küresel bir durgunluk olacağı konusunda uyardı.

Resesyon: Faiz Arıtımları ve Yüksek Enflasyon!

ABD’nin teknik olarak bir resesyon içinde olmasına ve enflasyonun alarm verici bir şekilde %9,1’de kalmasına rağmen, kripto piyasaları bugün yeşilde. CoinGecko’ya göre toplam piyasa değeri gün içinde %3,9 artarak 1,15 trilyon dolara ulaştı. Mevcut döngünün 19 Haziran’daki dip seviyesinden bu yana, piyasalar neredeyse %34 yükseldi. Bitcoin fiyatı, haberi takip eden yedi hafta içinde ilk kez 24.000 doları aştı. BT son iki haftada %16 değer kaydetti. Ethereum, gün içinde %5,3’lük bir kazançla şu anda BTC’den daha iyi performans gösteriyor ve an itibariyle 1.701 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlara göre resesyon olsun ya da olmasın, bu yılın geri kalanı için makroekonomik görünüm, hala risk teşkli ediyor. Yükselen yakıt ve enerji fiyatları ve dünya çapındaki yüksek enflasyon, merkez bankalarının faiz oranlarını artırmasına neden oluyor. Bu da kripto paralar için büyük risk teşkil ediyor.

No comments

Powered by Blogger.