Header Ads

Bybit'te Copy Trading İşlemlerine Giriş

 



Copy Trading, yatırımcıların piyasalardaki diğer uzman yatırımcılar tarafından gerçekleştirilen işlemleri kopyalamasına imkân tanıyan bir portföy yönetim aracıdır.

 

Copy Trading’in amacı takipçilerin, kopyaladıkları yatırımcıların işlem stratejilerini uygulayabilmelerini sağlamaktır. Deneyimli bir ileri düzey yatırımcı, kendi işlem stratejisini tanıtarak yeni takipçiler çekebilir ve Bybit’teki her bir takipçisinin kazandığı net kârdan %10 oranında pay alabilir.

 

Bybit Copy Trading platformu, hem takipçilere hem de ileri düzey yatırımcılara bir kazan-kazan işlem deneyimi sunma gayretiyle tasarlanmıştır. Copy Trading kazançlı bir yöntem olmasına karşın riskleri de vardır. Takipçiler, bir ileri düzey yatırımcının geçmiş performansının gelecekte de kesinlikle kazanacağını garanti etmediğini unutmamalıdır.  

 

İşlem Çiftleri 

Şu anda Bybit, BITUSDT, BTCUSDT, ETHUSDT ve XRPUSDT dâhil olmak üzere 15 işlem çiftini desteklemektedir.   

 

Copy Trade İşlemleri Nasıl İşler?

Copy Trading ile ileri düzey yatırımcıların pozisyonları ve takipçilerinin pozisyonları senkronize olarak düzenlenir.  Bir takipçi bir ileri düzey yatırımcı seçtikten ve copy trade emri parametrelerini girdikten sonra, ileri düzey yatırımcı tarafından başlatılan ilgili sözleşme türündeki tüm yeni copy trade işlemleri, piyasa emri ile birlikte otomatik olarak takipçinin hesabına kopyalanacaktır. — Bybit’te şu anda sadece izole marjin desteklenmektedir.

 

Daha Fazlasını Oku

Bybit’te Copy Trading işlemlerine Nasıl Başlarım (İleri Düzey Yatırımcılarım)? 

Bybit’te Copy Trading işlemlerine Nasıl Başlarım (Takipçi)? 

 

Takipçilerin, işlem çiftleri için istedikleri kaldıracı ayarlayabildiklerini ve bunun ileri düzey yatırımcılar tarafından belirlenen kaldıraçtan etkilenmediğini lütfen unutmayın. Buna karşın, şu anda tüm işlem çiftlerindeki uzun ve kısa pozisyonlar için yalnızca aynı kaldıraç desteklenmektedir.

Ayrıca ileri düzey yatırımcıların, pozisyon kapatma da dâhil olmak üzere gelecekteki tüm eylemleri otomatik olarak takipçinin hesabına kopyalanır. Eğer takipçi pozisyonu daha önce kendisi kapatırsa, ileri düzey yatırımcı pozisyonu kapattığında pozisyon kapatma artık tetiklenmeyecektir.

Piyasa oynaklığının görüldüğü dönemlerde takipçilerin işlem yaptıkları dayanak varlık için likidite koşullarının sağlanamaması durumunda takipçiler slipaj (fiyat kayması) riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Takipçinin menfaatlerini korumak adına, copy trade işlemi emrinin gösterge fiyatı ile yatırımcının giriş fiyatı arasındaki farkın ≥ % 0,5 olması hâlinde emir iptal edilecektir.

Ayrıca, takipçilerin bir emri başarıyla kopyalayamamasının başka nedenleri de mevcuttur. Daha fazla bilgi için lütfen SSS - Copy Trading makalesine göz atın . 

🔥BYBİT indirimli kayıt linki: 

https://www.bybit.com/register?affiliate_id=46046

No comments

Powered by Blogger.