Header Ads

Bybit Hesabınızın Güvenliği Nasıl Artırılır?

 


Çok hızlı bir şekilde büyüyen kripto dünyası, sadece kripto tutkunlarının ve yatırımcılarının değil, aynı zamanda bu canlılığı avantaja dönüştürmek isteyen dolandırıcıların ve bilgisayar korsanlarının da ilgisini çekiyor. Dijital varlıklarınızı güvence altına almak, kripto paralarınız için hesap cüzdanı edindikten hemen sonra yerine getirmeniz gereken önemli bir sorumluluktur.

Hesabınızın güvenliğini sağlamak ve ele geçirilme olasılığını azaltmak için alabileceğiniz bazı güvenlik önlemlerini aşağıda bulabilirsiniz.

 

  1. Bybit Doğruluk Kontrolü özelliğini kullanın
  2. Google Authenticator'ı etkinleştirin
  3. Kimlik avından korunma kodunu ayarlayın
  4. Yeni adrese çekim yapma kilidini etkinleştirin
  5. Hesabınızda anormal işlemler gerçekleştirildiğinden şüphelendiğinizde hesabınızı devre dışı bırakın
  6. Diğer güvenlik önerileri

 

1. Bybit Doğruluk Kontrolü

Bybit ile ilişkili tüm alan adlarını veya bilgi kaynaklarını (ör. telefon numarası, e-posta, URL veya sosyal medya hesapları) doğrulamak için lütfen Bybit Doğruluk Kontrolü özelliğini kullanın.

 image.png

 

2. Google Authenticator'ı etkinleştirin

Hesaplarını en kısa süre içinde Google Authenticator (2FA) ile bağlayın. Hesabınızı Google Authenticator ile bağlamak için en iyi zaman, Bybit hesabınıza ilk giriş yapmanızdan hemen sonradır. Ayrıca, e-posta adresiniz için Google Authenticator (2FA) veya eş değer bir hizmeti etkinleştirmenizi öneririz.

Lütfen 2FA doğrulamasının eklenmesine ilişkin olarak başlıca e-posta hizmeti sağlayıcıları tarafından sağlanan resmî kılavuzları inceleyin: Gmail, ProtonMail, iCloud, Hotmail ile Outlook ve Yahoo Mail.
 

image.png

image.png

 

3. Kimlik avından korunma kodunu ayarlayın

Kimlik avından korunma kodunuzu etkinleştirdikten sonra tüm e-postalar, platformdan gelen resmî e-posta iletilerini tespit etmenize yardımcı olan bir kimlik avından korunma kodu işlevine sahip olur. Kod görüntülenmezse veya eşleşmezse kimlik avı amaçlı bir siteyi ziyaret etmiş veya kimlik avı amaçlı bir e-posta almış olabilirsiniz. Lütfen kimlik avı amaçlı sitelerde veya e-postalarda hiçbir bağlantıya tıklamayın ya da hiçbir işlem gerçekleştirmeyin.

 image.png

image.png

image.png

4. Yeni adrese çekim yapma kilidini etkinleştirin
Bu işlevi etkinleştirdikten sonra, yeni eklenen çekim adresi sonraki 24 saat boyunca çekim işlemleri için kullanılamaz.

image.png

image.png

image.png

5. Hesabınızda anormal işlemler gerçekleştirildiğinden şüphelendiğinizde hesabınızı devre dışı bırakın
Hesabınızın ele geçirilme riski altında olduğunu fark eder veya bundan şüphelenirseniz hesap güvenlik sayfasından hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz. Bu işlemi, yeni çekim adresi veya yeni cihazdan oturum açmayla ilgili bildirim e-postasındaki bağlantıyı açarak da gerçekleştirebilirsiniz.

image.png

image.png

image.png

6. Diğer güvenlik önerileri

1. Hesabınızı güçlü bir parolayla güvende tutun
Güçlü bir parola için harfler, özel karakterler ve sayılar kullanılmalıdır. Parola uzunluğu en az 8 karakter olmalıdır (karakter sayısı ne kadar fazla olursa parola o kadar güçlü olur). Parolalar genellikle büyük ve küçük harflere duyarlıdır. Bu nedenle, güçlü bir parola hem büyük harf hem de küçük harf içermelidir.

2. E-posta adresi vb. hesap bilgilerinizi hiç kimseyle paylaşmayın.
Bybit hesabınızdan varlık çekim işlem yapabilmek için öncelikle e-posta doğrulaması ve Google Authenticator (2FA) doğrulamasını tamamlamanız gereklidir. Dolayısıyla, kayıtlı e-posta adresinizi de güvende tutmanız önemlidir.

3. Bybit hesabınıza bağlı olan e-posta adresiniz için her zaman farklı ve güçlü bir parola kullanmaya özen gösterin. E-posta hesabınız ve Bybit hesabınız için farklı parolalar kullanmanızı önemle tavsiye ederiz. Yukarıdaki 1. maddede belirtilen parola önerilerini uygulayın.

4. Bybit'i herkese açık, güvenli olmayan Wi-Fi ağlarına bağlıyken kullanmayın. Alım-satım işlemleri gerçekleştirmek için bilgisayarınızı dışarıda kullanmanız gerekiyorsa, akıllı telefonunuzun 4G/LTE mobil bağlantısı gibi güvenli bir kablosuz bağlantı kullanın. Ayrıca, hareket hâlindeyken işlem yapmak için resmî Bybit uygulamamızı indirmeyi de düşünebilirsiniz.

5. Bilgisayarınızdan uzun süre uzak kalacaksanız hesabınızdan çıkış yapmayı lütfen unutmayın.

6. İzin verilmeyen kişilerin cihazınıza ve cihazınızdaki içeriklere erişmesini önlemek için akıllı telefonunuza/masaüstü bilgisayarınıza/dizüstü bilgisayarınıza bir giriş parolası, güvenlik kilidi veya Face ID eklemeyi düşünebilirsiniz.

7. Tarayıcınızda otomatik doldurma işlevini kullanmayın veya parolaları kaydetmeyin.

8. Antivirüs. Bilgisayarınıza saygın bir antivirüs yazılımı (ücretli ve abonelik ile çalışan sürümler önemle tavsiye edilir) yükleyin. Bilgisayarınızda bulunabilecek virüslere karşı düzenli aralıklarla kapsamlı sistem taraması gerçekleştirin.

9. Kimlik avı kurbanı olmayın. Saldırganların veya bilgisayar korsanlarının kullandığı yaygın bir yöntem, hedefli kimlik avı saldırısıdır (spear phishing). Bu yöntemde kişilere, makul görünen kampanyalar ve promosyonlar hakkında "güvenilir" bir kaynaktan özelleştirilmiş e-postalar ve/veya SMS iletileri gönderilir. Gönderilen e-posta veya ileti, ileti aldığınız yerin alan adına benzeyen sahte bir şirket web sitesi hedef sayfasına yönlendiren bir bağlantı içerir. Saldırganların nihai amacı, hesap cüzdanınıza erişmek ve cüzdanınızı kontrol etmek için giriş bilgilerinizi ele geçirmektir.

Kimlik avı saldırısının bir diğer türü ise kimlik avı botlarının kullanımıdır. Bu yöntemde, destek sunmak istiyormuş gibi görünen bir "destek" uygulamasından kullanıcıya istek gönderilir. Söz konusu istekte, gizli anahtar ifade veya kurtarma anahtar ifadesi gibi hassas bilgilerinizi ele geçirebilmek amacıyla Google E-Tablolar üzerinden bir destek formu doldurmanız önerilir.

E-posta ve SMS iletisi yoluyla gerçekleştirilen kimlik avı saldırılarına ek olarak, sosyal medya topluluk grupları veya sohbet odalarındaki olası dolandırıcılık girişimlerine karşı da dikkatli olmalısınız.

Gönderilen bir bağlantı normal ya da meşru gibi görünse de bağlantıya tıklamadan önce bağlantının içerdiği her bir karakteri dikkatlice inceleyerek kaynağı, göndereni ve hedef sayfayı kontrol etmeniz çok önemlidir.

🔥BYBİT indirimli kayıt linki: 

https://www.bybit.com/register?affiliate_id=46046

No comments

Powered by Blogger.