Header Ads

Yearn finance (YFI) Nedir?

 


Yearn finance (YFI) Nedir?

DFI.Money (YFII), merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Yearn.finance’ın (YFI) bir çatalıdır. Temmuz 2020’de faaliyete başlayan proje, DeFi yatırımcıları için getirileri optimize etmeyi amaçlamaktadır. YFII ise bu projenin yerel tokenıdır.

DFI.Money (YFII) Projesi Nedir?

DFI.Money projesi 2020 yılında merkeziyetsiz finans uygulamalarının popülerlik kazanması ile birlikte bu uygulamalardaki getirilerden optimize bir şekilde fayda sağlanması amacıyla geliştirilmiş Yearn.Finance projesinin çatalıdır. DFI.Money, Yearn Finance projesi ile hemen hemen aynı işi yapıyor olsa da token kullanımı için farklı protokol kurallarına ve bazı yeni özelliklere sahiptir.

DFI.Money, protokolünün topluluğa ait olduğunu ve standart olarak geliştirici ödülleri gibi ticari teşvikler sunmadığını belirtiliyor. Kullanıcılar; Curve (CRV) veya Balancer (BAL) içeren iki likidite havuzundan birine veya her ikisine katılarak, likidite sağlamak için ödül olarak YFII token kazanmaktadırlar.

DFI.Money (YFII) İstatistikleri

YFII token DFI.Money platformunun yerel kripto para birimidir. YFII token ön satışı ya da ön madenciliği ya pılmamıştır. Platformun faaliyete geçmesinden sonra, ödül olarak token dağıtımı başlamıştır. Ödül dağıtımı toplam 10 hafta devam etmiş ve Eylül 2020'nin sonunda token dağıtımı tamamlanmıştır. YFII token ERC-20 standartlarına göre üretilmiştir. YFII toplam 40.000 adet arza sahiptir.

DFI.Money (YFII) Projesini Özel Kılan Nedir

DFI.Money, temel olarak yearn.finance projesi ile aynı işlevi yerine getirmektedir. Yatırımcılar için merkeziyetsiz finans uygulamaları arasında getiri optimizasyonu yapılmasını sağlayan platform, token kullanımı yearn.finance projesinden farklıdır. Protokolünün topluluğa ait olduğunu ve standart olarak geliştirici ödülleri gibi ticari teşvikler sunulmamaktadır. Ayrıca DFI.Money yeni bir özellik olan Vault (Kasa) sistemi ile tanıtılmıştır. Vault sayesinde, işlemleri manuel olarak ayarlamadan, kullanıcı tarafından belirlenen stratejilere göre herhangi bir tokenın en yüksek getirisi otomatik olarak hesaplanmaktadır.

DFI.Money (YFII) Nereden Satın Alınabilir?

Türkiye’de, Türk lirası ile DFI.Money (YFII) satın almak zannedildiğinin aksine çok kolay ve hızlı bir işlemdir. Herhangi teknik bir bilgiye ihtiyaç duymadan YFII satın alabilirsiniz.

DFI.Money (YFII) hakkında sıkça sorulan sorular

DFI.Money (YFII) Nedir?

DFI.Money (YFII) projesi DeFi yatırımcıları için getirileri optimize etmeyi amaçlamaktadır.

DFI.Money (YFII) Token Nedir?

YFII token DFI.Money platformunun yerel kripto para birimidir.

DFI.Money (YFII) Token Toplam Arzı Ne Kadardır?

YFII token toplam 40.000 adet arza sahiptir.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Twitter Telegram ve İnstagram kanalımıza katılın!

No comments

Powered by Blogger.