Header Ads

Vitalik Buterin'i Taklit Edilerek Ethereum Dolandırıcılığı Yapılıyor!

 

kripto Kütüphanesi  Kripto Paralar     Metaverse  Nft  Blockchain  Güncel Haber  Bitcoin Analizi

Ethereum cephesinde Merge öncesi yeni gelişmeler yaşanıyor. Şu sıralar Merge güncellemesine odaklanmış durumda olan Ethereum yatırımcısı dolandırılmaya çalışılıyor. Ethereum Merge’e günler kala, fırsatçı kripto para dolandırıcıları, Vitalik Buterin taklidi yaparak yatırımcıları dolandırmaya çalışıyor.

Merge Öncesi Ethereum Dolandırıcılığı Yapılıyor

İngiltere’de bir radyo istasyonu olan KMFM’nin resmi Twitter hesabı yakın zamanda hacklendi. Saldırganlar, Vitalik Buterin‘i taklit ederek Ethereum (ETH) dolandırıcılığını yapmaya başlandı.

vitalik buterin taklit edilerek ethereum dolandiriciligi yapiliyor

Geçtiğimiz hafta boyunca doğrulanmış Twitter hesapları, hackerlar tarafından ele geçirilmeye başladı. Özellikle Ethereum topluluğu hedeflenerek yapılan saldırılarda hackerler Merge öncesi ETH elde etmek istiyor.

Ağustos ayının ortalarında Buterin, dolandırıcılıklarla ilgili konuşarak bu tür hesapların hepsinin sahte olduğunu ve onunla hiçbir ilgisi olmadığını söyleyerek bu konuda takipçilerini uyardı.

Eylül ayı başlarında ise bazı Ethereum kullanıcılarının yeni bir saldırı ile karşı karşıya kaldıkları ve dolandırıcıların, Ethereum 2.0’ı çatallamak için oy kullanıyormuş gibi yaptığı bildirildi.

Ethereum Merge güncellemesinin birkaç yıllık gecikmelerden sonra 13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Ethereum yeni güncellemeyle Proof-of-stake’e geçerek enerji kullanımını yüzde 99,95 oranında azaltabilecek.

Ethereum’un durumuna bir göz atalım. CoinGecko verilerine göre; haberin yazımı esnasında ETH 1.767,23 dolardan işlem görüyor.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Twitter Telegram ve İnstagram kanalımıza katılın!


No comments

Powered by Blogger.