Header Ads

Centrifuge (CFG) Nedir?

 

kripto Kütüphanesi  Kripto Paralar     Metaverse  Nft  Blockchain  Güncel Haber  Bitcoin Analizi

Centrifuge (CFG) Nedir?

Centrifuge (CFG), küçük işletmeler için kredileri daha erişilebilir hale getirmeyi ve aynı zamanda havuzlanmış likiditeyi geleneksel finans dünyasına açarak yatırımcılar için istikrarlı bir getiri sağlamayı amaçlayan bir DeFi (merkeziyetsiz finans) kredi protokolüdür. Bir başka deyişle Centrifuge, DeFi ile gerçek dünyadaki varlıklar arasında köprü işlevi görür. Bunu yaparken küçük ve orta ölçekli işletmeler için sermaye maliyetini azaltmaya, yatırımcılara istikrarlı bir gelir kaynağı yaratmaya çalışır.

Kendi blok zincirine sahip olan Centrifuge, kullanıcıların faturalarını, ipoteklerini, telif haklarını veya eşyalarını blok zincire aktarmalarını sağlar. Centrifuge, Polkadot parachainleriyle de uyumludur.

Centrifuge ile şirketler, doğrulanmış gerçek dünya varlıklarını temsil eden NFT’ler mintleyebilir, kredilerinde teminat olarak kullanmak üzere varlık toplayabilir ve bireysel yatırımcılar tarafından sağlanan daha fazla likit fona hızla erişebilir. Centrifuge, sunduğu NFT imkanı için Ethereum standartlarıyla çalışır. Centrifuge’ün Tinlake adında, gerçek varlıkların NFT olarak alınıp satılabildiği bir dApp (merkeziyetsiz uygulama) pazar yeri de vardır.

CFG coin projesi

Centrifuge, blok zincirine güvenlik sağlayan, sahiplerinin işlem ücretlerini ödemelerine, varlıkları paylaşmalarına ve yönetişime katılmalarına izin veren Centrifuge coin (CFG) tarafından desteklenmektedir.

CFG’nin Ethereum versiyonu, ERC-20 tabanlı wCFG’dir. wCFG, Ethereum - Centrifuge Zinciri köprüsünü kullanır.

Toplam CFG coin arzı 430.011.123 adettir. Dolaşımda ise 158.476.822 CFG coin vardır.

CFG coin projesinin kurucuları kimlerdir?

Centrifuge, daha önce e-ticaret şirketi DeinDeal'i kuran Lucas Vogelsang liderliğindeki Alman bir ekip tarafından 2017’de kuruldu. Daha önce Vogelsang ve ortakları, bir finans teknolojileri işletme sermayesi çözümleri sağlayıcısı olan Taulia'yı piyasaya sürmüştü. Taulia, elektronik faturalama ve tedarik zinciri finansmanı gibi hizmetler sağlayarak 100'den fazla ülkede müşterilerine hizmet veriyor. Centrifuge ise bu hizmetleri blok zinciri yapısı içinde tesis etmeyi hedefliyor.

CFG coin istatistikleri

CFG coin, verilere göre 25 Ocak 2022 tarihi itibarıyla 105.841.666,95 dolarlık piyasa değeriyle en değerli kripto para birimleri arasında 342. sıradadır.

CFG coin, tüm zamanlardaki en yüksek değerini ise 14 Ekim 2022’de 2,58 dolar ile görmüştür. CFG TL paritesinde bu, 34,93 TL’dir.

Centrifuge projesini özel yapan nedir?

Centrifuge, faturalar, gayrimenkuller ve telif hakları gibi gerçek dünyadaki varlıkları DeFi ortamına bağlar. Borç alanlar, gerçek dünyadaki varlıklarını bankalar veya diğer aracılar olmadan finanse edebilir. Centrifuge’da herkes likidite de sağlayabilir ve yatırımcılar likidite getirisinin yanı sıra ödül olarak CFG coin alırlar. Blok zincir teknolojisinin imkanları sayesinde Centrifuge, sık sık finansal sorunlarla karşı karşıya kalan küçük ve orta ölçekli işletmelerin güvenli, şeffaf ve verimli bir şekilde finansmana erişmelerini sağlar

Centrifuge Zinciri, Polkadot üzerinde inşa edilmiştir ama Ethereum ile de uyumludur. Centrifuge, hız için Polkadot’tan yararlanırken likidite için Ethereum’dan yararlanır.

Tinlake nedir?

Tinlake, en basit anlatımıyla Centrifuge platormunun pazar yeridir. Tinlake, varlık sahiplerinin, ticari faturalar veya emlak kredileri gibi gerçek dünyadaki varlıklardan oluşan havuzlar kurmasına ve bunu DeFi yatırımcılarına sunmasına olanak tanır. Bu varlıklar, DeFi yatırımcıları ve DeFi protokolleri için istikrarlı bir getiri sağlamanın yanı sıra Tinlake havuzlarını kuran ve işletenler ile borçlularına likidite de sağlar.

Whitepaper: CFG coin

5 Mayıs 2021’de yayımlanan CFG coin whitepaper, Centrifuge Token Modeli’nin Centrifuge platformuna, platformun şirket ve ekip dahil tek bir noktaya güvenmek zorunda olmadan çalışmasını sağlayarak güç sağladığını vurgulamaktadır.

CFG coin whitepaperına göre platformun kripto para birimi, 425.000.000 CFG şu şekilde dağıtılmaktadır:

  • Çekirdek katılımcılar: %27
  • Toplam destekçiler: %17,1
  • Geliştirme ödeneği: %11,8
  • Kuruluşa gelir sağlama: %11,8
  • Topluluk satışı: %9,5
  • Erken ekosistem: %8,3
  • Ödüller ve ödenekler: %7,3
  • Topluluk ödenekleri: %7,1

CFG coin nasıl alınır?

CFG coin, kripto para borsaları üzerinden alınıp satılabilir. CFG TRY fiyat grafiğini güvenilir kripto para sitelerinden inceleyebilirsiniz.

Centrifuge (CFG) Sıkça Sorulan Sorular

Centrifuge (CFG) nedir?

Centrifuge (CFG), bir DeFi kredi protokolüdür. Bu protokolün amacı, küçük ve orta ölçekli işletmeler için kredileri daha erişilebilir hale getirmek ve havuzlanmış likiditeyi geleneksel finans dünyasına açarak yatırımcılar için istikrarlı bir getiri sağlamaktır.

Centrifuge projesinin hedef kitlesi nedir?

Centrifuge (CFG), esas olarak Tinlake yatırımcılarını, varlık yaratıcılarını ve doğrulayıcılarını hedeflemektedir.

Tinlake nedir?

Tinlake, Centrifuge zinciri üzerinde inşa edilmiş merkeziyetsiz bir pazar yeri uygulamasıdır. Varlık yaratıcıların varlıklarını finanse etmesine ve yatırımcıların bunlara yatırım yapmasına olanak tanır. Tinlake yatırımcıları, varlık yaratıcıları tarafından oluşturulan havuzlara yatırım yapabilir ve istikrarlı bir getiri elde edebilir.

Centrifuge, gerçek dünya varlıklarını blok zincire nasıl aktarır?

Centrifuge (CFG), gerçek varlıklarını tokenize ederek blok zincire aktarır. Yani akıllı sözleşmeler aracılığıyla fiziksel bir varlığın NFT kopyasını oluşturur.

CFG coin ne için kullanılır?

CFG coin sistemde yönetişime katılma, varlıkları tokenize etme ve imzalayarak güvenceye alma işlevlerini üstlenir.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Twitter Telegram ve İnstagram kanalımıza katılın!


No comments

Powered by Blogger.