Header Ads

Ceek VR (CEEK) Nedir?

 


Ceek VR (CEEK) Nedir?

Ceek VR (CEEK) müzisyenleri, atletleri ve diğer dijital yaratıcıları doğrudan hayranlarıyla bir araya getiren bir metaverse projesidir. Dünyanın en iyi sanatçılarıyla işbirliği yaparak, sanal gerçeklik (VR) dünyasındaki kullanıcıları ve sanatçıları bir araya getirir.


Platformun yerel tokenı CEEK, ERC-20 tabanlı ve madenciliği yapılmayan bir tokendır. Toplam CEEK token arzı 1.000.000.000 adet, dolaşımdaki arzı ise 744.176.729 adettir.


CEEK token projesi

Kendisini video ve müzik yayıncılığının geleceği olarak gören Ceek VR, patentli ve şu an tüm dünyada satılan bir VR gözlüğü setine sahiptir. Bu set ve Ceek Sanal Gerçeklik Platformu aracılığıyla proje, VR içerikler için çeşitli kanallar sağlar. VR gözlük seti ve platform sayesinde yayıncılar, sanatçılar, sporcular metaverse ortamında performans sergileyerek para kazanabilir.


Ceek VR, dünyanın en büyük müzik şirketlerinden Universal Music ile işbirliği kurmuştur. Ceek, bu işbirliği kapsamında Bon Jovi, Lady Gaga, U2, Sting, Ziggy Marley gibi dünyaca ünlü sanatçıları metaverse ortamında hayranlarıyla buluşturmayı vadetmektedir.


Platformdaki sanatçılar ve diğer yaratıcılar, özel deneyimleri tokenize edebilmekte ve bir VR deneyiminin farklı bileşenleri için hayranlarla değiş tokuş edilebilecek kripto paralar mintleyebilmektedir. Bu deneyimler arasında ise bir albüme ya da şarkıya adanmış, özel olarak tasarlanmış bir VR dünyasından bir metaverse konserini en ön sıradan izlemeye kadar her şey olabilir.


Ceek VR projesinin kurucuları kimlerdir?

Ceek Global Innovations tarafından geliştirilen Ceek, 2018 yılında piyasaya sürüldü. Şirket, hâlâ projenin yönetim kurulu başkanı (CEO) olan Mary Spio tarafından kuruldu.


Mary Spio, kariyerinin başlarında ABD Hava Kuvvetleri bünyesinde geniş bant iletişim teknisyeni olarak çalıştı. Ardından birçok farklı şirkette roket ve uydu mühendisliği yaptı. Spio kariyerinde Microsoft XBOX, Tribune News Company, Coca Cola, Toyota gibi şirketlere teknik rehberlik hizmeti de verdi. Gen2Media ve Next Galaxy Corp şirketlerini kurduktan sonra 2016 yılında asıl ses getireceği Ceek VR’ı kurdu.


CEEK token istatistikleri

CEEK token, 21 Ocak 2022 tarihi itibarıyla verilere göre 284.801.782,11 dolarlık piyasa değeri ile en değerli 158. kripto para projesi konumunda.


CEEK token, tüm zamanlardaki en yüksek değerini ise 29 Kasım 2021 tarihinde 1,20 dolar ile gördü. CEEK TRY paritesinde bu, 16,16 TL’dir.


Ceek VR projesini özel yapan ne?

Ceek VR projesi, fiziksel bir etkinliği en ön sırada izlemeye çok daha ucuz ve geniş ölçekli bir alternatif sunar. Diyelim, bir futbol maçını ya da konseri en önden izlemek istiyorsunuz. Koltuk sayısı sınırlı olduğundan bilet fiyatları epey yüksek olacaktır. Ancak Ceek VR, yüzbinlerce kişiye metaverse dünyasındaki etkinlikleri en önden deneyimleme olanağı sunar ve böylece maliyet de düşer. Bu, etkinlikleri düzenleyen yaratıcılar için önemli bir avantaj sunar. Çünkü daha fazla bilet satabilir, böylece daha çok gelir elde edebilirler.


Ceek’i asıl farklı kılan şey, ise blok zincir teknolojisini kullanmasıdır. Blok zincirinde içerik görüntüle doğrulanır ve sanatçılar, kaç bilet sattıklarını gerçek zamanlı olarak görebilirler. Böylece süreç çok daha şeffaf bir hale gelir. Blok zincirin değiştirilemezliği sayesinde artık sanatçıların bir dijital platformun verilerine körü körüne güvenmesi gerekmez.


Whitepaper: CEEK token

Ceek whitepaper, Ceek VR şirketini “birinci sınıf iş ortaklarına yönelik sanal gerçeklik (VR) deneyimlerinin çok kanallı dağıtımı için ödüllü bir donanım ve yazılım geliştiricisi ve dağıtıcısı” olarak tanımlamaktadır. Ceek whitepaper, şirketin ürettiği VR gözlük setlerinin tüm dünyada çeşitli fiyat seçenekleriyle satıldığını vurgulamaktadır.


Sistemin hangi ihtiyaçlara cevap verdiğini ve nasıl işlediğini detaylarıyla aktaran whitepaper, CEEK tokenın nasıl kazanılacağını da anlatmaktadır. Buna göre yaratıcılar platform içinde kullanmak üzere kendi coinlerini üretebilir ve bu coinler CEEK token karşılığı bir değer kazanır. Yaratıcılar, dijital pazarlama ürünleri üretip hayranlara satarak, sanal eğitim atölyeleri düzenleyerek ya da etkinlik düzenleyerek de CEEK kazanabilir. CEEK sahipleri platformda çeşitli konularda oy hakkına da sahiptir ve bunlardan biri de en iyi VR içeriği organize etmektir. Oylamayla seçilen bu organizasyonu düzenleyen de CEEK token ile ödüllendirilir.


CEEK token nasıl alınır?

CEEK token, kripto para borsaları üzerinden alınabilir. CEEK TRY fiyatını ederek sizler de kendi yatırımınızı yapabilirsiniz..


Ceek VR (CEEK) Sıkça Sorulan Sorular

Ceek VR ne işe yarar?


CEEK, sanal etkinlikler ve VR deneyimleri düzenlenen dijital bir platformdur.


Ceek VR hangi sorunları çözüyor?


Ceek VR, dünyanın her yerindeki müzik, sanat, spor meraklılarının çok daha az maliyetle sevdikleri ünlülerle buluşabilmesini sağlıyor. Platform aynı zamanda yaratıcıların izlenme, dinlenme oranları gibi konularda dijital platformlara güvenmek zorunda kalmamasına olanak tanıyor.


Ceek VR Platformu’nda ne gibi etkinlikler yapıldı?


Şimdiye kadar Ceek VR Platformu’nda birçok konser ve etkinlik düzenlendi. Örneğin, Ziggy Marley ile birlikte düzenlenen Bob Marley Anma Etkinliği, 24 saat içinde 9.8 milyon kez görüntülendi.


Ceek VR ile ortaklık kuran ünlü kişiler kimler?


Ünlü NBA yıldızı Dwayne Wade, bir basketbol akademisi kurmak üzere Ceek VR ile işbirliği kurdu. CJ McCollum, Collin Sexton, Cheyenne Parker gibi başka yıldızlar da bu akademide yer alacak. Bon Jovi, Lady Gaga, U2, Sting, Ziggy Marley, Demi Lovato gibi ünlü müzisyenler de Ceek VR ile işbirliği halindedir.


Ceek VR gözlük seti nasıl alınır?


Ceek VR gözlük seti, şirketin kendi internet sitesinin yanı sıra Amazon gibi dünya çapındaki çevrimiçi satış siteleri tarafından da satılmaktadır.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Twitter Telegram ve İnstagram kanalımıza katılın!

No comments

Powered by Blogger.