Header Ads

ApeCoin (APE) Nedir?

 

kripto Kütüphanesi  Kripto Paralar     Metaverse  Nft  Blockchain  Güncel Haber  Bitcoin Analizi

ApeCoin (APE) Nedir?

Son zamanlarda NFT dünyasında en çok ses getiren projelerin başında Bored Ape Yacht Club ekosistemi geliyor. Bored Ape Yacht Club NFT’leri, yani Ape’ler, yüksek ücretlere alıcı buluyor.

Bored Ape Yacht Club, 23 Nisan 2021’de bir ön satış ile piyasaya çıkan bir NFT koleksiyonudur. Ethereum blok zinciri üzerinde üretilmiş olan Bored Ape Yacht Club, bir algoritma tarafından üretilen insansı maymun profil görsellerinden oluşur. Bored Ape NFT’si sahipleri, sahip oldukları NFT’nin fikri mülkiyet haklarının yanı sıra özel bir çevrimiçi kulübe erişime de sahip olur.

Projenin ardında bulan Yuga Labs şirketi, bir süredir, çeşitli ürünler ve özelliklerle Bored Ape Yacht Club’ı sıradan bir NFT koleksiyonunun ötesine geçirmeye çalışıyor. Yuga Labs, Bored Ape Yacht Club için uzun vadede, çeşitli blok zincir oyunları ve hizmetleri ile gerçek bir ekosistem oluşturmayı planlıyor. Bu planın en önemli parçası ise 17 Mart 2022 itibarıyla kripto para dünyasında yerini alan APECoin (APE).

APE token projesi

APECoin (APE), Ethereum blok zinciri üzerinde yaratılmış ve ERC-20 tabanlı bir tokendır. APE token, Bored Ape Yacht Club ekosisteminin fayda ve yönetişim tokenı olarak üretilmiştir.

APECoin sahipleri, APECoin DAO adı verilen bir merkeziyetsiz otonom organizasyon aracılığı ile ekosistemi yönetirler. Bu sistemde APE sahipleri, APECoin DAO Ekosistem Fonunun nasıl kullanılması gerektiğine dair oy hakkına sahiptir. APE token sahiplerinin üzerinde anlaştığı teklifleri ise APE Vakfı yönetir.

APECoin aynı zamanda blok zincir oyunları, etkinlikler gibi ekosistemin çeşitli özel hizmetlerine de erişim sağlar.

APECoin (APE) projesinin kurucuları kimlerdir?

APECoin (APE), Yuga Labs'in Bored Ape Yacht Club projesinden ilham alarak yaratılmış merkeziyetsiz bir kripto para birimi projesidir.

APE Vakfı tarafından desteklenen APECoin (APE), gelişmekte olan Bored Ape Yacht Club ekosisteminde kullanılmak üzere Yuga Labs tarafından kuruldu. Bored Ape Yacht Club projesi ise Gargamel ve Gordon Goner takma isimlerini kullanan iki kişi tarafından yaratıldı. Bu iki kişinin gerçek isimleri ise Şubat 2022’de belli oldu: Greg Solano ve Wylie Aronow.

Yuga Labs şirketinin CEO’luğunu ise Nicole Muniz yapıyor.

APE token istatistikleri

Toplam APECoin arzı 1 milyar tokendır. Bu arzın yüzde 62’si ekosistem finansmanına; yüzde 16’sı Yuga Labs şirketine ve bağışlara; yüzde 14’ü lansman katılımcılarına ve yüzde 8’i Bored Ape Yacht Club kurucularına ayrılmıştır.

APECoin (APE) projesini özel yapan nedir?

APECoin (APE), APE ekosisteminin yönetişim ve token sahiplerinin APECoin DAO'ya katılmasına olanak tanır. Tüm APECoin arzının yüzde 62'si, ApeCoin DAO üyeleri tarafından oylanan topluluk odaklı girişimleri destekleyecek olan ekosistem finansmanına tahsis edilmiştir.

APECoin (APE), ekosistemin gelecekte geliştirilecek olan başka hizmetlerine ve oyunlarına da erişim sağlar. Üçüncü taraf geliştiriciler için de APE token, ekosisteme katılmak için bir araçtır.

APE token nasıl alınır?

Türkiye’de, Türk lirası ile APECoin (APE) satın almak zannedildiğinin aksine çok kolay ve hızlı bir işlemdir. Herhangi teknik bir bilgiye ihtiyaç duymadan APE token satın alabilirsiniz. 

APECoin (APE) Sıkça Sorulan Sorular

APECoin (APE) nedir?

APECoin (APE), Bored Ape Yacht Club NFT ekosisteminin yönetişim ve fayda tokenıdır.

Bored Ape Yacht Club nedir?

Bored Ape Yacht Club, Yuga Labs tarafından çıkarılan bir NFT koleksiyonu ve ekosistemidir.

APECoin (APE) hangi blok zincirde çalışır?

APECoin (APE), Ethereum blok zinciri üzerinde yaratılmış ve ERC-20 tabanlı bir tokendır.

APECoin (APE) arzı ne kadar?

APECoin (APE) arzı 1 milyar adet ile sınırlıdır.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Twitter Telegram ve İnstagram kanalımıza katılın!


No comments

Powered by Blogger.