Header Ads

Vitalik Buterin İki Kez Ripple’ı (XRP) Hedef Aldı

kripto Kütüphanesi  Kripto Paralar     Metaverse  Nft  Blockchain  Güncel Haber  Bitcoin Analizi


Vitalik Buterin Kimdir?: Vitaly Dmitriyevich “Vitalik” Buterin, belki de Satoshi Nakamoto'nun ardından kripto dünyasında en tanınmış ikinci isimdir. Buterin'in ünü, şu anda piyasa değeri olarak dünyanın ikinci en büyük kripto parası olan Ethereum'un mucidi olmasından gelmektedir.


Ethereum kurucu ortağı olan Vitalik Buterin, Twitter üzerinden yaptığı son açıklamalarda Ripple ile ilgili çeşitli eleştirilerde bulundu. Buterin’in açıklamaları, Ontario, Kanada merkezli kripto para borsaları Newton ve Bitbuy’a yanıt olarak geldi.

“XRP Koruma Hakkını Kaybetti”

Vitalik Buterin, Ripple’ın Ethereum‘u “Çin kontrollü varlık” olarak ciddi bir şekilde eleştirmeye çalışmasının ardından XRP’nin koruma hakkını kaybettiğini dile getirdi. Aynı zamanda, Ethereum kurucu ortağı, insanların Ethereum’u diğer meşru kripto para birimlerine göre öne çıkaran düzenlemelere karşı çıkmasından memnun olduğunu belirtti.

kripto Kütüphanesi  Kripto Paralar     Metaverse  Nft  Blockchain  Güncel Haber  Bitcoin Analizi

Bunlara ek olarak  Newton ve Bitbuy, Bitcoin, Ethereum ve diğer birkaç altcoin hariç tüm mevcut kripto para birimleri için yıllık 30.000 CAD “satın alma limiti” uyguladı. Bankless kurucu ortağı David Hoffman ise konuyla ilgili olarak “XRP‘yi kısıtlasalardı hiçbir şey söylemezdim” sözlerini kullandı.

Aralık 2020’ye döndüğümüzde Buterin, ülke küresel hash oranının çoğunluğunu oluşturduğu için Bitcoin ve Ethereum’u “Çin kontrolündeki varlıklar” olarak değerlendirmeye çalışan Ripple’ı, “yeni gariplik seviyelerine batmakla” suçladı. Nisan 2020’de Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, Bitcoin’in Çin Komünist Partisi tarafından potansiyel olarak yok edilebileceğini iddia ettiği bir makale yazmıştı. Ancak ABD’nin şu anda en büyük Bitcoin madencilik merkezi olduğunu belirtmekte fayda var.

Topluluğu Tepkisi

Buterin’in en son XRP karşıtı yorumu, token topluluğundan çok sayıda eleştiri aldı. Ripple CTO’su David Schwartz, Ethereum topluluğunu, hükümetin anlatısına katılmayan projeleri cezalandırmaya çalışmakla suçladı. XRP Ledger‘ın arkasındaki mimar, proof of work sistemlerindeki madenciler ile şirketlerdeki hissedarlar arasında bir karşılaştırma yapmanın “tamamen adil” olduğuna inanıyor. Deaton Hukuk Bürosu’nun yönetici ortağı John Deaton da “masum” XRP sahiplerinin Ripple ile hiçbir ilgisi olmadığını iddia ederek Buterin’i hedef aldı.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Twitter Telegram ve İnstagram kanalımıza katılın!


No comments

Powered by Blogger.