Header Ads

Dogecoin - Ethereum Köprüsünde Son aşama

 

kripto Kütüphanesi  Kripto Paralar     Metaverse  Nft  Blockchain  Güncel Haber  Bitcoin Analizi

Uzun yıllar çalışmanın ardından Dogecoin ile Ethereum köprüsünde son aşamaya gelindi. Dogecoin kullanıcıları, 2022 yılı bitmeden bu köprü sayesinde Ethereum ağında çalışan akıllı sözleşmelere ve merkezsiz uygulamalara (dApp) ulaşabilecekler.

İki Blockchain arasında köprünün kurulmasının ardından Dogecoin, Ethereum ağına Ethereum uyumlu sarılmış token olan wDoge gönderimine izin verilecek. Böylece Doge kullanıcıları, Ethereum ağında faaliyet gösteren projelere ve NFT piyasalarına erişebilecek. 

Geliştiriciler, köprünün inşasında şu an en yüksek kilitli toplam değere sahip köprü olan WBTC’nin modelinin kullanıldığından bahsederken bu köprünün şimdiye kadar bir güvenlik ihlaline maruz kalmadığını söyledi. 

Geliştiriciler, ayrıca böyle bir köprüye ihtiyacın Dogecoin komut dosyası dilindeki sınırlamalardan kaynaklandığını söylerken bu sorundan dolayı birçok merkezsiz protokolü barındırmakta zorluk çekildiğini belirttiler. Diğer yandan Dogecoin - Ethereum köprüsünün geliştirilmesi aşamasında Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in yanında Solidity baş geliştiricisi Chriseth ve Google (NASDAQ: GOOGL) Web3 bulut mühendisi Ross Nicoll’un da katkıları oldu. Ekip, şimdi köprünün 2022 yılı bitmeden faaliyete geçmesini bekliyor.

Dogecoin ağında hareketli günler yaşanıyor

Dogecoin ile ilgili gündeme gelen bu sıcak gelişmenin haricinde DOGE topluluğu, son zamanlarda bazı heyecan verici gelişmelere tanık oldu. Geçtiğimiz günlerde Dogecoin geliştiricileri,  LibDogecoin olarak adlandırılan C kütüphanesini kurdu. Bu kütüphane sayesinde geliştiriciler, çeşitlik platformlarda Dogecoin ile entegre ürünler oluşturabileceği için önemli bir gelişme olarak kabul edildi.

Son gelişmeler büyük yatırımcıların DOGE ilgisini de artırdı. Kripto analiz firması Santiment, geçen hafta Dogecoin ağında yüksek miktarlı işlemlerin arttığına dikkat çekti.

Dogecoin fiyatında son durum

Dogecoin, geçen hafta 0,09 dolara kadar hızlı bir yükseliş gördükten sonra gelen satışlarla 0,065 - 0,07 dolarlık talep bölgesine geri dönerek son yükselişini geri verdi. 

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için Twitter Telegram ve İnstagram kanalımıza katılın!


No comments

Powered by Blogger.