Header Ads

1inch (1INCH) Nedir?

1inch (1INCH) Nedir? kripto Kütüphanesi  Kripto Paralar     Metaverse  Nft  Blockchain  Güncel Haber  Bitcoin Analizi

 

1inch (1INCH) Nedir?

1inch Network (1INCH), bir merkeziyetsiz borsa (DEX) aggregator’ıdır. Yani 1inch Network, diğer merkeziyetsiz borsaları tarayarak kullanıcılarına en iyi fiyatları ve en düşük işlem ücretlerini sunan bir platformdur.

Merkeziyetsiz borsalar, merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosisteminin bir parçasıdır. Traderlar, merkeziyetsiz borsalar üzerinden hiçbir aracı olmadan kripto varlıklarını alıp satabilir. Aynı zamanda merkeziyetsiz borsalar kimlik bilgisi de istemez. Bir başka deyişle merkeziyetsiz borsalara kripto para cüzdanınızla giriş yaparak anonim şekilde kripto varlıklarınızı alıp satabilirsiniz.

Bununla beraber, farklı blok zincirlerde faaliyet gösteren farklı merkeziyetsiz borsalar arasında kripto para fiyatları ve işlem ücretleri her an değişebilir. 1inch Network ise Ethereum, BNB Chain ve Polygon blok zincir ekosistemlerindeki 116 farklı kaynaktan topladığı her daim güncel verilerle sizi bu değişimleri tek tek kontrol etme zahmetinden kurtarır. Yani 1inch Network üzerinden merkeziyetsiz borsalardaki en uygun fiyatlara ve işlem ücretlerine ulaşabilirsiniz. 1inch Network’ün veri topladığı merkeziyetsiz borsalar arasında Uniswap (UNI), SushiSwap (SUSHI), 0x (ZRX) ve Balancer (BAL) gibi çok popüler platformlar da vardır.

1INCH token projesi

1INCH token, 1inch Network platformunun ERC-20 tabanlı yerel kripto para birimidir. 1INCH token platformda yönetişim ve fayda tokenı olarak çalışır. Bir başka deyişle, 1INCH token sahipleri platformun yönetiminde söz sahibidir. 1inch Network yönetişimi bir DAO aracılığıyla gerçekleştirilir. Ağdaki işlem ücretleri de 1INCH token ile ödenmektedir.

1INCH token ERC-20 standartlarında yaratılmış olsa da halihazırda yalnız Ethereum (ETH) blok zincirinde değil BNB Chain (BNB) üzerinde de çalışmaktadır.

1inch Network (1INCH) projesinin kurucuları kimlerdir?

1inch Network platformu, Rus geliştiriciler Sergej Kunz ve Anton Bukov tarafından yaratıldı. Kunz ve Bukov, hevesli DeFi meraklılarıydı ve her ikisi de 2019'daki ETH NewYork hackathonunda orta düzeyde uygulanabilir ilk ürünü oluşturan arbitraj botlarını deneyerek işe başlamıştı.

1inch Network bugün 1inch Vakfı tarafından yönetiliyor. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan 1inch Vakfı, Aralık 2020’de 1INCH tokenı piyasaya çıkardı.

1INCH token istatistikleri

Toplam 1INCH token arzı 1,5 milyar adettir. Piyasaya çıktığı gün bu toplam arzın yüzde 6’sı dağıtılmıştır. Geri kalan yüzde 94’ün ise dört yıl içinde peyderpey dağıtılacağı açıklanmıştır.

1,5 milyar 1INCH tokenın dağıtımı şu şekilde planlanmıştır:
  • %30: Topluluk teşvikleri
  • %22,5: Çekirdek katkı sunanlar
  • %18,5: Destekçiler 1
  • %14,5: Ağ büyüme fonu
  • %12,2: Destekçiler 2
  • %2,3: Küçük destekçiler

1inch Network (1INCH) projesini özel yapan nedir?

1inch Network protokolü, mevcut en iyi piyasa fiyatını bulmak için siparişleri birden fazla DEX'e bölerek çalışır. Protokol, en iyi fiyatı bulmak için diğer algoritmaların yanı sıra arbitraj botlarının bir kombinasyonunu kullanır.

Buna ilaveten, 1inch Network, kullanıcılarına yüksek derecede güvenlik sunar. Teminatsız likidite kaynakları, kullanıcılar fon kaybını riske atmadan 1inch Aggregator Protokolü’ne bağlanabilir. Protokol, herhangi bir kaybı önlemek için her işlem sırasında güvenlik kontrollerini entegre eder.

Whitepaper: 1INCH token

1INCH token ile ilgili dökümanlara 1inch Network resmi sitesi üzerinden erişilebilir. Dökümantasyon sayfasında 1inch Network’ün protokolünün son sürümü detaylarıyla açıklanmaktadır. Ağın yönetişimi konusunda ise 1inch Network DAO, yönetişim aracı olarak vurgulanmaktadır.

1INCH token nasıl alınır?

1INCH coin güvenilir kripto para borsaları üzerinden alınıp satılabilir. 

1inch Network (1INCH) Sıkça Sorulan Sorular

1inch Network (1INCH) nedir?

1inch Network (1INCH), birçok merkeziyetsiz borsadan güncel verileri toplayarak kullanıcıların en iyi fiyatlara erişmesini sağlayan bir DEX aggregator platformudur.

1inch Network (1INCH) hangi blok zincirlerdeki verileri toplar?

1inch Network, verilerini Ethereum, BNB Chain ve Polygon blok zincir ekosistemlerindeki 116 farklı kaynaktan toplar.

1INCH token ne işe yarar?

1INCH token, 1inch Network yönetişim ve fayda tokenıdır. 1INCH token sahipleri, DAO aracılığıyla ağdaki kararlarda söz sahibi olur.

1INCH token toplam arzı ne kadar?

1INCH token toplam arzı 1,5 milyar 1INCH tokendır.

No comments

Powered by Blogger.