Header Ads

Binance CEO’su CZ, Bitcoin’deki son artışları yorumladı: Gelecekte daha çok benimsenecek

Binance CEO’su CZ, Bitcoin’deki son artışları yorumladı: Gelecekte daha çok benimsenecek

Changpeng Zhao, genellikle "CZ" olarak bilinen, Çin-Kanadalı bir iş insanı. Zhao, Nisan 2018 itibarıyla ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'in kurucusu ve CEO'sudur.

 İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, son aylarda kripto para piyasasında sert düşüşler görülürken, diğer birçok kripto para borsası ve kripto para odaklı şirketin tersine çalışanları işten çıkarmak yerine yeni işe alımlar gerçekleştirerek büyüme yolunda ilerledi. Düşüş dönemlerini diğer şirketlerin aksine bir şekilde değerlendiren Binance’ın ünlü CEO’su Changpeng Zhao, bu kez de kripto para piyasasında son günlerde görülen değer artışları hakkında yaptığı yorumlarla dikkat çekti.

Zhao, Bitcoin (BTC) fiyatında görülen yükselişi değerlendirdi ve ilerleyen dönemlerde Bitcoin benimsenmesinin artacağını düşündüğünü ifade etti. Binance CEO’sunun piyasanın geleceği adına olumlu yönde fikir belirtmesi yatırımcılarda da heyecan uyandırdı.

BITCOIN YENİDEN YEREL ZİRVESİNDE

Kripto para ekosisteminin en tanınmış isimleri arasında yer alan MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Galaxy Investment CEO’su Mike Novogratz gibi Binance CEO’su Changpeng Zhao da ilerleyen dönemlerde ABD’deki resesyonunun Bitcoin benimsemesini artıracağını düşünüyor. Bitcoin, son günlerde ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımı ve piyasalarda oluşan resesyon endişelerine rağmen güçlü değer artışları yaşamıştı. Temmuz ayında %29 oranda değer artışı yaşayan Bitcoin, 29 Haziran tarihinde gördüğü 24 bin 294 dolar seviyesindeki yerel zirvesine yeniden dokunmaya başardı.

“20 BİN DOLAR BARAJI ÇOK KRİTİK”

ABD’de Fed’in faiz artırım kararı, GSYH raporundaki negatif veriler ve oluşan resesyon endişeleri Bitcoin fiyatını ve piyasadaki Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ni olumsuz yönde etkisi altına alamadı. Geçtiğimiz ay 11 seviyesinde seyreden söz konusu endeks, son fiyat artışlarıyla birlikte 42 seviyesine kadar tırmandı. Yaşanan gelişmeler sonrasında Binance CEO’su CZ, CNBC ile gerçekleştirdiği röportajda, Bitcoin fiyatında 2017 zirvesi olan 20 bin doların çok önemli psikolojik bir baraj olduğunu ifade etti.

CZ’YE GÖRE NASDAQ 100 VE PARA ARZI İKİNCİL FAKTÖRLER

CZ yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in temellerinin çok güçlü olduğunu, para arzı ve Nasdaq 100 korelasyonunun ikincil faktörler olduğunu ifade etti. CZ’ye göre düzenleyici ortamın iyileştirilmesi ve daha yüksek enflasyon ve resesyon görüşmeleri, ilerleyen dönemlerde Bitcoin’in benimsenmesini olumlu yönde etkileyecek. CEO ayrıca Bitcoin’in mantık olarak hisse senedi piyasasının tersine hareket etmesi gerektiğini ve bugünlerde görülen korelasyonun makro faktörlere bağlı olduğunu iddia etti.

No comments

Powered by Blogger.